En frilanskonsult är ett bra alternativ i många olika situationer. Det kan råda brist på tid, ekonomi, kompetens eller möjlighet att anställa någon. Det är också en bra lösning för företag som väntar på en rekrytering eller behöver få in kompetent personal med kort varsel av olika anledningar. Det finns en mängd fördelar att hämta för dig som företagare. Här är ytterligare fler fördelar:

  • Eftersom de flesta frilansare är egna företagare så ligger därmed ansvaret på individens axlar att leverera vad som avtalats och göra dig som kund och företagare nöjd. Det blir ofta lättare för båda parter att kvalitetssäkra arbetet.
  • Du som arbetsgivare slipper ansvaret det innebär att anställa någon – regler, avtal, onödiga kostnader och avgifter. Är man inte nöjd så kan man bara avbryta samarbetet.
  • Det blir oftast väldigt mycket mer kostnadseffektivt eftersom du själv bestämmer hur mycket av tjänsten du behöver och hur länge. Det finns både löpande avtal och pris per timme.
  • En annan fördel är att många frilansare dessutom har möjligheten att arbeta från vartsomhelst. Det innebär att du som arbetsgivare kan välja det som passar era behov bäst. Det vill säga på plats eller online om det blir effektivare.

Här är en spännande artikel från Forbes om den växande frilansmarknaden.

Julia Gustafsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s